Промоција тв серијала „Заиграј и Ти коло“ – 25.12.2016.

У просторијама Aнсамбла“Венац“ 25.12.2016. у 17 сати представљен је ТВ серијал “Заиграј и Tи коло”.
Венац је овај пројекат иницирао под сопственим притиском и жељом да што брже и на што већа врата презентује игре са Косова, као и песме, ношњу и обичаје, и све друго што подразумева уметност народних игара и песама.
На овом серијалу се веома напорно радило од марта па до децембра 2016. године и уз помоћ стручних људи етнокореолога, етномузиколога, кореографа и професора допрло се до историје игара са Косова и Метохије, као и ношње из различитих делова које се кроз овај серијал оживљавају и враћају народу ком припадају.

Серијал се састоји од 15 телевизијских емисија у којима је суштина демонстрирање игара и песама са Косова и Метохије, и етнокореолошко и етномузиколошко објашњење истих. Ово је још један нови вид деловања Венца да ради на очувању фолклорне уметности, поред стандардних концерата, и верујемо да ћемо изнаћи још нових начина како да промовишемо и популаризујемо богато нематеријално културно наслеђе.

Венцу је у овом пројекту техничку подршку дала телевизија РТК2. Стручну подршку дао је ЦИОТИС – Центар за истраживање и очување традиционалних игара Србије, тачније, проф. ма Здравко Ранисављевић, председник ЦИОТИС-а и проф. др Сања Ранковић, заменица председника ЦИОТИС-а. У току рада на пројекту придружили су се и стручни сарадници, кореографи Ђорђе Лакушић, Дејан Трифуновић и Звездан Ђурић.

Серијал ће се ускоро наћи на малим екранима.

Хвала целокупном тиму који је радио на ТВ серијалу „Заиграј и Ти коло!!!

 
Галерију можете погледати: овде