Обавештење медијима и нашим пријатељима

Драги пријатељи Венца,

Овом приликом желим да вас укратко обавестим о нашем последњем наступу, на који сам као директор Ансамбла Венац веома поносна.

На позив АНИ Абрашевића ЦХ Ансамбл ВЕНАЦ је у периоду од 27-30.11.2015. био њихов гост. Имали смо један циљ а то је да заједно запевамо и заиграмо за нашу дијаспору на годишњем концерту Абрашевића 29.11.2015. у Бадену. Имали смо проблема око добијања виза и прошле године у ово време и тада нисмо успели да одемо, али те проблеме смо успели да решимо ове године, што је за резултат имало веома квалитетан концерт који је био препун радости, осмеха, позитивне енергије, љубави, уживања, поноса, носталгије…., како ја волим да кажем, концерт на ком се десила експлозија песме и игре.

Морам рећи да није само Венац национални ансамбл, и Абрашевић је национални ансамбл јер вредно и одговорно чува културу наше државе Србије, наш фолклор, и они то чине са великим уживањем. А у Швајцарској они нису једини који то чине, и хвала Богу што тамо има још ансамбала и културно-уметничких друштава и што сви заједно раде на томе. Наши домаћини АБРАШЕВИЋИ су нас дочекали као госте али испратили су нас као пријатеље. Венац је сада богатији јер их има за пријатеље и срећан је због тога. Они су се и више него што треба потрудили да угосте Венац, и о свему су бринули, и нас боравак код њих тако добро организовали да Венац има само речи хвале.

И овом приликом подсећам да без финансијске помоћи Абрашевића не би могао Венац да отпутује и наступи у Швајцарској. Помогла нам је и Општина Грачаница, што уопште није новост, јер они у последње две године максимално помажу рад Венца, па су и сада дуго очекивани наступ у Швајцарској помогли. И наравно, ту је и увек присутна подршка Министарства културе и информисања Р.Србије. У име Ансамбла Венац желим да им се захвалим на помоћи и кажем им велико ХВАЛА.

Овом приликом желим да се захвалим и свим медијским кућама које су нас бодриле да Венац наступи у Швајцарској, и дале медијску, а пре свега моралну подршку.

Надам се да ће убудуће српска дијаспора чешће виђати Венац, а исто тако се надам да ћете наше пријатеље Абрашевић ЦХ догодине видети на Косову и Метохији у Грачаници.

Даће Бог да Венчеви пријатељи живе и раде у срећи и здрављу на многаја лета.

Живели!!!

Директор Ансамбла ВЕНАЦ

Снежана Јовановић