You are currently viewing Божур за децу Ораховца – Придружите нам се!

Божур за децу Ораховца – Придружите нам се!

Овог априла 2021. Ансамбл Венац је учествовао у хуманитарној акцији “Божур за дјецу Ораховца”.

Хуманитарну акцију под називом ,,Божур за дјецу Ораховца,, за помоћ деци Ораховца, од 1999. године подељеног градића на Косову и Метохији, покренуло је Невладино удружење „Пандурица“ из Никшића у сарадњи са наставницима, родитељима и децом у Ораховцу.

Циљ акције, коју је благословио и владика Рашко-призренски и косовско-метохијски г. Теодосије је изградња фискултурне сале за српску децу и омладину Ораховца. Владика је благословио да се сала изгради на црквеном имању у близини храма Успења пресвете Богородице у Ораховцу.

Ансамбл Венац је купио 100 привезака, чиме је износ од 36.000 динара дат за изградњу фискултурне сале деци у Ораховцу а све привеске поклониће деци без родитеља.

Акција је почела у Црној Гори на Крстовдан (27.септембра) 2020. године продајом привезака на којима је са једне стране осликан цвет божура, а с друге стране пише “Божур за дјецу Ораховца”

У првом делу акције “Пандурица” је уз помоћ добротвора прикупила 14.250 евра, од којих је 10.000 евра уплаћено у Фонд Епархије Рашко-призренске са наменом за изградњу сале, а остали новац је за Савиндан подељен деци Ораховца.

Од прикупљених средстава зависиће и изглед сале, тј. да ли ће бити монтажног типа или чврсте градње.

Минимална донација за привезак је 360 динара.

Акцију можете подржати и уплатом на жиро рачун
ХО “Осмех на дар” 150-1851383-15 код Директне банке, уз назнаку “За децу Ораховца”

Можете и лично поручити своје лепе привеске, само пошаљите порукицу путем Facebook групе
БОЖУР ЗА ДЕЦУ ОРАХОВЦА кликом овде

Позивамо све вас да нам се придружите у овој дивној акцији како бисмо што пре скупили средства и деци омогућили да имају место где ће се, несумњиво, родити нови најбољи спортисти и играчи наше земље.

Хвала вам!