You are currently viewing Наш Центар за дигитализацију донира опрему

Наш Центар за дигитализацију донира опрему

Ансaмбл Вeнац је наставио са опремањем свог Центра за дигитализацију а стару рачунарску опрему донирао деци из социјално угрожених породица, удружењу дијабетичара и локалним јавним предузећима.

Ансамбл Венац унапређује свој рад и током свог рада не заборавља да буде друштвено одговорна установа.

Ансамбл Венац је отварањем свог Центра за дигитализацију 31.12.2020. започео процес дигитализације своје архиве и уметничког рада, који смо ове 2021. године обогатили са додатном опремом од милион динара и то рачунарском, фото и видео опремом, а поред опреме од милион динара коју смо набавили прошле године.

Укупна вредност опремања Венчевог Центра за дигитализацију вреди два милиона динара а финансирало је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Ансамбл Венац је прва културна установа на Косову и Метохији која је започела процес дигитализације.

Стару рачунарску опрему, коју смо заменили новом, одлучили смо да донирамо онима којима је најпотребнија и то деци из социјално угрожених породица у Грачаници, браћи Петровић Немањи, Михајлу и Страхињи, браћи Ђорђевић Јовици, Андрији и Михајлу, који ће убудуће лакше похађати школску наставу од куће.

Рачунар смо донирали и удружењу дијабетичара из Грачанице „Слатко Срце“ који рад удружења организују код куће, а који су у ранијем периоду боравили скоро две године у нашим канцеларијским просторијама јер нису имали своју канцеларију, и сада је опет немају иако им је веома потребна.

Такође, пет рачунара донирали смо локалним јавним предузећима, међу којима су „Водовод“ и „Јавно стамбено предузеће“.

Примопредаја рачунарске опреме – осам рачунара и скенера организована је од 01. до 03. априла 2021.