You are currently viewing Наступ АНИП Венац поводом два велика јубилеја

Наступ АНИП Венац поводом два велика јубилеја

Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска је 07. и 08.09.2019. обележила два велика јубилеја – 800 година аутокефалности Српске православне цркве и 1000 година од првог писаног спомена Рашке епархије.

У најстаријој српској цркви апостола Петра и Павла у Старом Расу (Нови Пазар), окупили су се 07.09.2019. српски архијереји, уз монаштво и сестринство рашко-призренске епархије, и вернике, који су уз началствовање владике захумско-херцеговачког Димитрија служили прво бденије, а потом је одржана и свечана академија.  

На свечаној академији, са изузетним задовољством, као један од највернијих чувара традиције Срба на Косову и Метохији, наступио је и национални Ансамбл Венац, који је још једном својом игром и песмом показао своју приврженост и посвећеност у очувању вере и традиције српског народа.  

На свечаној академији одржаној у порти храма учешће су узели црквени хор из Косовске Митровице, призренски богослови и други учесници културно-уметничког програма, а беседама су се обратили Епископ рашко – призренски Теодосије и Митрополит црногорски Амфилохије.

Покровитељ је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Галерију можете погледати: овде