Годишњи концерт Ансамбла Венац 25.12.2015.

Ансамбл Венац је 25.12.2015. Године у Дому културе у Грачаници, одржао годишњи концерт, као печат на рад у протеклој години. Овај концерт одржан је са почетком у 18.00. ч.
Почетак концерта пратио је краткометражни филм о Венцу, који је уједно био и најадекватнији осврт на Венчев рад у протеклој години.
Венац је на велико задовољство многобројне публике и овом приликом представио пет Дечијих Ансамбала и Омладински Ансамбл, на које смо веома поносни. Низале су се игре наших најмлађих чланова а публика није штедела своје дланове!
Први извођачки Ансамбл Венац , на свом годишњем концерту бриљирао  је у свом маниру, представивши благо нематеријалне културне баштине Косова и Метохије, али и целе Србије.
Омладински Ансамбл још једном је показао због чега је Венац поносан на њих, пруживши сјајне наступе који су изазвали овације код присутне публике.
Специјални гост на нашем концерту била је Вања Ристић, уметнички руководилац културно уметничког друштва “Царица Милица” из Ропотова. Она нам се представила са две песме.
Овај концерт реализован је у сарадњи са Домом културе у Грачаници, али и уз помоћ Општине Грачаница и Привременог органа града Приштине са седиштем у Грачаници. Овом приликом, директорица ансамбла Венац, Снежана Јовановић уручила је захвалнице и специјалне поклоне председнику Општине Грачаница господину Владети Костићу, председнику привременог органа града Приштине господину Љубинку Караџићу и заменику премијера косовске владе господину Бранимиру Стојановићу.
Венац је овај годишњи концерт завршио на себи несвакидашњи начин, песмом.
Заједно са публиком, сви играчи извели су песму “Ово је Србија”, те су на овај начин послали јасну поруку и још једном оправдали свој статус поносног чувара српске културне баштине на Косову и Метохији!
 
Галерију можете погледати : овде