Венац у Швајцарској!?!

Поштовани и драги пратиоци,

Ансамбл Венац, поново, у жељи да одржи концерт у Бадену у Швајцарској за српску дијаспору, започео је процес одласка тј. гостовања у Швајцарској.

Подсетићу вас, да смо прошле године у ово исто време били спречени да одемо на већ заказан концерт 09.11.2014. због административних проблема, јер амбасада Швајцарске у Приштини није прихватила поједину документацију издату од стране републичких институција из Републике Србије.

Овом приликом вас обавештавам да је Венац заказао термин за предавање захтева за визе у амбасади Швајцарске у Приштини дана 04.11.2015. Благовремено након овог датума бићемо обавештени да ли ће нам бити одобрене визе, па самим тим и да ли ће Венац заиграти у Швајцарској за веома бројну српску дијаспору.

Верујући да ће нам визе бити одобрене 04.11.2015. како би у Швајсарској у граду Баден, на заказаном концерту дана 29.11.2015., по први пут представили део културног богатства тј. народне игре, песме и обичаје Срба са Косова и Метохије, желим да у име Ансамбла Венац, као и у име домаћина из Бадена – Ансамбла Абрашевић ЦХ, позовем српску дијаспору у Швајцарској да дођу на концерт, а све остале да нам пруже моралну подршку у нашој културној мисији.

Срдачан поздрав!

Ваш Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије ВЕНАЦ, из Грачанице

П.С. концерт је заказан дана 29.11.2015. у “Kurtheater Baden, u 14 casova, parkstrasse 20, 5400 Baden.”