You are currently viewing Косовска Митровица, 16.06.2021.

Косовска Митровица, 16.06.2021.

Након Венчевог перформанса са партнерима, одржаног на тврђави Звечан у име обележавања Дана игре, уследио је нови догађај у Косовској Митровици. 16. јуна 2021.  у галерији Факултета уметности у Косовској Митровици, одржана је промоција књиге професорке Вере Обрадовић Љубинковић „Мага Магазиновић: Модерна игра уместо доктората из филозофије“.

На промоцији су представљени и предивни видео радови бивших студената Факултета уметности настали поводом Дана игре. Ансамбл ВЕНАЦ је овом приликом извео две нумере: „Архаичну женску игру из Грачанице“ у част велике Маге Магазиновић и „Сан о божуру – Љубавна игра са Шаре“. 

„Сан о божуру – Љубавна игра са Шаре“ је доживео своју премијеру управо на овом свечаном догађају!

Према идеји проф. др. Вере Обрадовић, обележавамо 110 година од премијерног извођења балета “Сан о ружи”, који је за трупу Сергеја Ђагиљева “Руски балети” поставио кореограф Михаил Фокин.
Инспирисани идејом овог балета Дан игре посветили смо Косовском божуру што је била инспирација за ову кореографску минијатуру “Сан о божуру – Љубавна игра са Шаре”. Позивамо вас да погледате видео спот  који је урађен у продукцији Ансамбла ВЕНАЦ.