You are currently viewing „Домаћине, дома ли си?“ – Велика Хоча, 19.05.2021.

„Домаћине, дома ли си?“ – Велика Хоча, 19.05.2021.

Ансамбл ВЕНАЦ због пандемије није одржавао концерте па се зато одлучио на потпуно другачију турнеју до сада, где је ансамбл у мањој групи кренуо од места до места, од куће до куће да запева са домаћинима широм Косова и Метохије.

This image has an empty alt attribute; its file name is Ansambl_Narodnih_Igara_i_Pesama_Kosova_I_Metohije_Venac_Domacine_Doma_Li_Si_Velika_Hoca_maj_2021_1.jpg

Турнеја „Домаћине, дома ли си?“ је започета 19.05.2021. у Великој Хочи, а наши први домаћини били су Златко Накаламић, Љубомир Бркић и Станоје Бркић. Ови домаћини, који иначе предводе певачку групу у Великој Хочи, веома су се обрадовали јер су после дужег времена запевали заједнички са ВЕНЦЕМ, јер кажу да је све мање прилика да се запева у Метохији.

Запевао је ВЕНАЦ са срдачним домаћинима у Завичајном музеју у Великој Хочи па су сви заједно отишли да запевају и на хочанским виноградима.

Турнеју „Домаћине, дома ли си?“ је иницирала и осмислила директорка ВЕНЦА, Снежана Јовановић, коју је ансамбл у потпуности испратио. Уређивање певачког програма за наступ и режију ове несвакидашње турнеје предводио је шеф уметничког сектора, Милош Циле Митић, а камером је забележио Венчев фотограф и сниматељ Никола Живић. Видео спотове са турнеје „Домаћине, дома ли си?“ биће благовремено објављени на Венчевом сајту, YouTube каналу и другим друштвеним мрежама.