You are currently viewing Светосавски концерт у Грачаници

Светосавски концерт у Грачаници

АНИП Венац са својим омладинским ансамблом и пет дечјих ансамбала наступило је на Светосавском концерту дана 31.01.2020. године у 18:00 часова.

Светосавски концерт у Дому културе у Грачаници одржаног у част највећег српског просветитеља Првог Архиепископа Српског Светог Саве. Концерт је, поред прославе Св. Саве уједно и знак наше велике подршке Српској православној цркви – Митрополији црногорско-приморској и верном народу у Црној Гори у њиховој борби за очување светиња.

И како певач каже у народној епској песми Душанова женидба: “Тешко је свуда своме без својега” учећи српски народ православљу, Свети Сава нас је научио и да треба љубити ближње своје и помагати браћи у невољи. Како је сада наш братски народ у Црној Гори у највећем искушењу да очува Српство и Православље, овим концертом желели смо да им пружимо нашу подршку да храбро бране и одбране све наше светиње.

Са жељом да пружимо прилику онима који немају могућности да присуствују културним догађајима у свом месту, Венац је позвао и организовао долазак деце из Ораховца и Косовске Каменице и омладинаца из Ранилуга (у организацији Општине Ранилуг). Поред присуства концерту и свим пратећим манифестацијама, Венац је за сву децу организовао и прославу након концерта где су сва деца имала прилику да се спријатеље, друже и играју са својим вршњацима.

Концерт је организовао Ансамбл Венац а уз техничку подршку Привременог органа града Приштина и Дома културе Грачаница.

Покровитељ концерта је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Галерију можете погледати: овде