КОНКУРС: „Оплети лого за Венац“

 

Информације о организатору конкурса:

Назив организације/фирме: Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“

Опис делатности: Извођачка уметност

Седиште – Адреса: Цара Лазара бб, Грачаница

Контакт маил: pravnik@ansamblvenac.rs

Контакт телефон: 038/64-577, 064/2926355

Сајт: www.ansamblvenac.rs

Фејсбук: Ansambl VENAC,

Инстаграм: ansambl_venac

 

Предмет конкурса

Израда логотипа Ансамбла народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ позива све заинтересоване креативне и талентоване дизајнере да се пријаве за наградни конкурс за израду новог логотипа.

Смернице

Логотип треба да представи идентитет Ансамбла народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“. Ансамбл „Венац“ је ансамбл који промовише традиционалну игру и песму, чувајући културну баштину нашег народа на простору Косова и Метохије. С обзиром на нашу преданост традицији, желимо да логотип одражава аутентичност, енергију и јединственост ансамбла. Тражимо оригинално графичко решење које ће на савремен и сведен начин дочарати све оно што представља делатност Ансамбла „Венац“, које ће симболизовати народну традицију, очување културног наслеђа и идентитета Срба на простору Косова и Метохије али и шире. Логотип мора имати могућност скалирања од малих формата (флајери, штампани материјал…) до великих (плаката, панела…).

Инспирација традицијом: Логотип треба да се ослања на елементе народне игре, музике и културе и обичаја Срба са Косова и Метохије. Можете истражити мотиве народних ношњи, инструмената или плесних покрета које ћете интегрисати у сам логотип на иновативан начин.

Боје: Предлажемо коришћење топлих и природних боја које су повезане са традицијом, попут земљаних тонова, црне, сиве, али и плаве и црвене које могу асоцирати на нашу традицију на овом простору. (Напомена: дизајнери нису у обавези да користе предложени спектар боја)

Слојевитост и динамика: Користите симболичне елементе који су повезани са народном игром и песмом, као на пример плетени венци, традиционални инструменти или силуете играчких покрета.

Једноставност: Иако желимо динамичан логотип, такође ценимо једноставност, што може донети предност приликом избора победника. Логотип треба да буде препознатљив и ефикасан.

Текстуални елемент: Укључите текстуални део са именом ансамбла „Венац“. Размислите о различитим фонтовима, али препоручујемо читљиве и стилизоване опције. Обавезно користити ћирилично писмо.

Прилагодљивост: Логотип треба бити прилагодљив за коришћење на различитим медијима, укључујући штампане материјале, дигиталне платформе и ознаке за одећу.

Напомена: Смернице су ту да Вам помогну у размишљању и добијању инспирације. Можете и не морате их користити.

Остала правила

Логотип мора бити оригинално дело аутора и не сме садржати делове ниједног другог ауторског дела.

Достављена решења не смеју бити претходно објављивана, или на други начин јавно дистрибуирана и не смеју кршити права трећих лица. Не прихватамо одговорност за дизајн учесника конкурса. Нисмо одговорни за евентуално кршење ауторских права и нећемо бити укључени у спорове око ауторских права.

Победнички рад остаје власништво Ансамбла „Венац“, који ће имати сва ауторска права без временског и територијалног ограничења и исти може бити употребљен у било ком облику.

Ансамбл „Венац“ задржава право промене или дораде оригиналног дизајна.

Предајом рада учесници прихватају све пропозиције конкурса.

Напомена: Све што није дефинисано овим конкурсом биће дефинисано у уговору који ће бити закључен са аутором победничког рада.

Услови и начин пријаве

Право учешћа на конкурсу имају сва заинтересована физичка и правна лица, самостални уметници, уметничке групе, радници у ИТ сектору и лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у области културе и уметничког стваралаштва, ИТ индустрије и друго, уз задовољавање следећих услова:

–  конкурсни рад мора бити достављен на време и на начин утврђен расписом конкурса,

      –  број аутора и сарадника у стручном тиму није ограничен,

      –  на конкурс можете послати више радова.

      Уз завршен рад потребно је послати и фонт који је коришћен.

Више информација можете пронаћи на следећем линку:https://geelancer.com/dizajnkonkurs/opleti-logo-za-venac-1137