Подгорица, 21.04.2019.

У прелепој празничној атмосфери, Венчев Омладински ансамбл и Дечији ансамбли из Грачанице, Лапљег Села и Лепине, који раде у склопу Ансамбла ВЕНАЦ су 21.04.2019. наступили на прослави празника уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвети, иначе храмовске славе Манастира Златица у Подгорици.
На темељима ове ранохришћанске светиње Манастира Златица, Архиепископ цетињски Митрополит црногорско – приморски Господин Амфилохије, служио је Свету архијерејску литургију, након које је заједно са децом из Омладинског ансамбла и Дечијих ансамбала ВЕНАЦ, као и са многобројним верницима, одржао празничну Литију, после које је приређен изузетно богат културно – уметнички програм, на којем су се игром, песмом и обичајима са Косова и Метохије представили наш Омладински Ансамбл и Дечији ансамбли ВЕНАЦ, преневши окупљеним верницима лепоту и раскош фолклора са Косова и Метохије.
На крају програма деца су заједно са присутним верницима отпевала песму „Сини јарко сунце са Косова“, пославши снажну поруку, да су Срби и Црногорци један народ.
Ансамбл ВЕНАЦ дугује изузетну захвалност сестри Евгенији, која већ другу годину заредом организује долазак наше деце са Косова и Метохије на прослави храмовске славе Манастира Златица, која је уједно сву нашу децу даривала поклонима.
Покровитељи нашег гостовања су Министарство културе и информисања Републике Србије и Српска православна црква у Црној Гори.

Галерију можете погледати: овде