Штрпце, 07.04.2019.

У организацији Ансамбла ВЕНАЦ, Дома културе “Свети Сава“ у Штрпцу и Ски центра Брезовица, 07. априла 2019. одржан је ВЕНЧЕВ САБОР ДЕЦЕ НА ШАРИ, на коме је учествовало преко 250 деце из пет Венчевих Дечијих ансамбала, као и Омладински ансамбл ВЕНАЦ.

Захваљујући Ски центру Брезовица, пре самог концерта деци је обезбеђен обилазак Ски центра, где су деца уживала у санкању и играма на снегу, као и у бесплатној вожњи жичаром која је на децу оставила посебан утисак, јер су током вожње уживали у лепоти Шаре.

Након обиласка Ски центра на Брезовици, деца су била смештена у Дому културе „Свети Сава“ у Штрпцу, где су у једној изузетно веселој атмосфери, уз игру и песму започели припреме за сам концерт.

На концерту се публици у препуном Дому културе представило свих пет Венчевих Дечијих ансамбала, Омладински ансамбл ВЕНАЦ, као и гост концерта културно-уметничко друштво „Младост“ из Готовуше, публика је у Дому културе, где се тражило место више, уживала у народним играма и песмама из Србије које су наши Венчићи са пуно љубави и душом изнели на сцени, што је одушевљена публика награђивала аплаузима.

Концерт је започет песмом „Ми смо деца неба“ а завршен је песмом „Сини јарко сунце са Косова“ коју је извело преко 200 деце која су учествовала у програму, а код публике изазвала дубоке емоције.

У име Ансамбла ВЕНАЦ хвала Дому културе „Свети Сава“ у Штрпцу и Ски центру Брезовица на великом гостопримству и срдачности.

Галерију можете погледати: овде