Предата донација Драгану за трансплантацију бубрега, 31.01.2019.

Култура и привреда јуче су се у Грачаници удружиле и показале да јединство и хуманост краси народ на централном Косову.
У Грачаници је 30.01.2019. одржана велика хуманитарна акција која се састојала од Светосавског концерта и Сајма локалних српских привредника. Иницијатори ове хуманитарне акције су национални Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ и Бранимир Стојановић, државни секретар Министарства привреде Владе Републике Србије.
Покровитељ концерта је Министарство културе и информисања Републике Србије.
У организацију ове хуманитарне акције, коју је за концерт предводио Ансамбл “Венац“, а за Сајам локалних српских привредника предводила Регионална развојна агенција Косова и Метохије, били су укључени и Привремени орган града Приштине са седиштем у Грачаници, Дом културе Грачаница и Јавни градски превоз.

Од продаје карата за концерт прикупљено је 126.800 динара, од продаје домаћих производа на хуманитарном сајму локалних привредника 132.240 динара и од колектива Ансамбла Венац 50.000 дин.
Драган није могао да дође на концерт јер је тог дана био на дијализу и није се осећао добро након тога.

Данас је сав укупан износ од 309.040 дин предат Драгану Трипковићу у просторијама Венца при његовој посети, и том приликом направили заједничку фотографију. Драган се захвалио на подршци свим људима који су учествовали у хуманитарној акцији за њега.
У име свих који су учествовали у хуманитарној акцији пожелели смо му што брже оздрављење, и обећали смо му да ћемо наставити акцију прикупљања донација.
Драган је из Племетине – општина Обилић, ожењен је и отац двоје деце. Њему је неопходна трансплатација бубрега за коју је потребно 65.000 евра.

Галерију можете погледати: овде