Београд, 11.12.2018.

После више од 20. год ансамбл „Венац“ је у Београду 11.12.2018. организовао самостални целовечерњи концерт у Народном позоришту у Београду.

Свечана атмосфера и прелепи амбијент Народног позоришта је инспирисао уметнички део ансамбла да пружи свој максимум на сцени, и публици пренесу дух Косова и Метохије. По први пут после дужег времена, сопственим снагама и потпуно новим програмом, и то искључиво косовско-метохијским, ансамбл „Венац“ се фолклорној публици у Србији представио и тиме на најбољи могући начин презентовао непроцењиво благо косовско-метохијске културне и нематеријалне баштине.

Гост концерта била је певачка група из ВеликеХоче коју чине Златко Накаламић, Љубомир Бркића, Станоје Бркић, Витомир Долашевић и Саша Стошић, са којом Венац има веома лепу сарадњу.

Публика у Народном позоришту је нетремице пратила програм изузетног уметничког квалитета, и све време у току концерта награђивала ансамбл овацијама и аплаузима, а на самом крају концерта тражила, и добила, више бисева.

Тродневни боравак у Београду је органиозован беспрекорно,  и сви чланови ансамбла, заједно са руководством су дали свој максимум у раду, и тиме подигли лествицу квалитета и перфекционизма фолклорне уметности, како на Косову и Метохији, тако и у Србији.

Галерију можете погледати: овде