Доња Гуштерица, 16-18.06.2017.

Венчев дечји ансамбл из Доње Гуштерице 16. јуна је у поподневним сатима дочекао чланове КУД-а Ђурђевданско коло из Подгорице, која су била у гостима три дана.
Деца из Подгорице била су смештена по кућама код Венчеве деце у Доњој Гуштерици, Добротину и Ливађу, јер они сада узвраћају гостопримство од пре око два месеца када су деца из Дечјег ансамбла Венац из Доње Гуштерице била гости КУД-а Ђурђевданско коло у Подгорици.

Дечји ансамбл Венац из Доње Гуштерице и КУД Ђурђевданско коло из Подгорице, а у сарадњи са Домом културе из Доње Гуштерице, организовао је концерт у суботу 17.06. у Дому културе у Доњој Гуштерици у 19 сати. Концерт је био организован у оквиру манифестације Видовдан 2017.

Коло српских сестара из Подгорице је овај долазак деце искористило и послало децју гардеробу за социјално угрожене породице, коју је директорица Венца предала хуманитарном удружењу „Мајка девет Југовића“ у Грачаници а које је преузело обавезу да исту гардеробу расподели на праве адресе.

Венац је за своје госте, која су по први пут била на Косову и Метохији, организовао посете манастирима Високи Дечани, Пећке Патријаршије, Грачанице као и Газиместана.
Венчева деца су за Подгорицу испратила Ђурђевданско коло 18. јуна уз договор да ће се убудуће дружити два пута годишње преко међусобних посета.

Галерију можете погледати: овде