Венац и Абрашевић ЦХ, 07-10.09.2017.

Венац је 9. септембра 2017. одржао феноменалан годишњи концерт са гостима АНИ Абрашевић ЦХ из Швајцарске у препуној сали Дома културе у Грачаници.
Верна Венчева публика је заједно са представницима Епархије рашко-призренске и локалне самоуправе и овог пута подржала Венац, и наравно све време их бодрила аплаузима. Чланови Абрашевића кажу да никада срдачније аплаузе нису у својој каријери добили.
Концерту је присуствовао и амбасадор Швајцарске у Приштини Јеан-Хуберт Лебет који је одушевљен концертом и обећао подршку амбасаде са Венцем и Абрашевићима за будуће добијање виза ради одржавања будућих концерата у Швајцарској.
Венац и Абрашевић су овим концертом показали да њихова сарадња још увек траје и да ће се наставити. Абрашевићев долазак у Грачаницу је узвратна посета Венцу, а подсетићемо вас да је Венац новембра 2015. био њихов гост када су након проблема око добијања визе, након нешто више од годину дана, успели да одиграју концерт пред дијаспором у Швајцарској.
Чланови АНИ „Абрашевић ЦХ“ из Швајцарске дошли су са представницима Српске православне цркве из Швајцарске на Косову и Метохији где су боравили од 07. до 10. септембра 2017. Они су са својим домаћинима, али и представником Министарства спољних послова Републике Србије Вукманом Кривокућом, обишли српске светиње – манастир Грачаницу, Пећку Патријаршију, Високе Дечане, у Призрену: цркву Светог Ђорђа, цркву Богорице Љевишке, призренску богословију, манастир Светих Архангела, споменик Милоша Обилића у Грачаници, и наравно чувени Газиместан.
Током посете манастирима владика Теодосије је био домаћин гостима из Швајцарске и у свим манастирима са монаштвом дочекао госте уз богату трпезу.
Организатори концерта су Ансамбл “Венац“ и Дом културе Грачаница. Покровитељи су Министарство културе и информисања Републике Србије, Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска и АНИ Абрашевић ЦХ.

Галерију можете погледати: овде