Дечији Ансамбл – Грачаница

Дечији Ансамбл у Грачаници броји 43 чланова такође подељених у две гупе. Прва, млађа група бројнија је од старије и има 30 чланова, док друга група броји 13 чланова.
Као што је случај и у осталим поменутим и овај дечији Ансамбл броји више девојчица од дечака.
Часови фолклора одвијај се у фискултурној сали основне школе“ Краљ Милутин “ у Грачаници. Сала је осветљена и пружа одличан простор за коришћење ове сврхе, тако да услови које овде затичемо задовољавају потребе ансабмла. Часови фолклора одржавају се два пута недељно у трајању од сат времена. Овај дечији Ансамбл почео је са радом од септембра 2014.
Асистент Драган Тодоровић који обучава ову децу, вредно ради на кореографијама и својим организационим способностима улаже сав труд. Најмлађи чланови Ансамбла Венац као и остали Ансамбли у свој рад уврстио је покрајински шаролике кореографије, где спадају игре са Косова и Метохије, али и игре из целе Србије.
Дечији Ансамбл у Грачаници наступио је 17.05.2015. на 15. дечијој смотри фолклора Косова и Метохије у Призрену у групи са дечијим Ансамблом из Доње Брњице, што се сматра једним од значајнијих наступа овог Ансамбла.
И овог пута припремили смо вам галерију фотографија која ће оправдати наше реци о раду дечијег Ансамбла .