Дечији Ансамбл – Лапље село

Дечији Ансамбл Венац у Лапљем селу као и остатак дечијих ансамбала указује нам на изванредну заинтересованост најмлађих чланова. Заједно са изузетно посвећеним астистентима Вуком Симићем, Божидаром Ђорђевићем и Срђаном Костићем, који вредно раде са младим члановима дечијег Ансамбла, ова школа за очување културне баштине одаје нам утисак високог капацитета.

Часови фолклора одржавају се у Дому културе у Лапљем селу, у осветљеној и прилагођеној сали, тако да услове које затичемо овде пружају нам осећај удобности и фине веселе атмосфере.

Дечији Ансамбл у Лапљем селу броји 56 чланова од првог до  четвртог разреда и 44 чланова узраста од петог до осмог разреда који припадају старијој групи, док су известан број средњошколског узраста. Час траје један сат за млађу групу, док за старију групу траје сат и тридесет минута до два сата, два пута недељно, средом и петком.

Битно је напоменути да часове фолклора, у оквиру дечијег ансамбла Венац у Лапљем селу, похађају осим деце из Лапљег села и деца из различитих околних села као нпр. Преоце, Чаглавица итд.

Временски период почетка рада од 01.06.2014.

Запажени наступи овог дечијег Ансамбла је свакако јубиларни – годишњи концерт Ансамбла Венац, најјаче ускршње јаје (млађа група), дечија смотра фолклора у Призрену и многи други.

Кореографије су покрајински врло шаролике, међутим овај дечији Ансамбл бави се играма из целе Србије.

У галерији вам преносимо утиске и сјајну атмосферу са једног од часова који вам шаљу дивни млади уметници од којих се несумњиво очекују значајни резултати .

 

Галерију можете погледати :овде 
Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Visit Us On Facebook