Наш Центар за дигитализацију донира опрему

Наш Центар за дигитализацију донира опрему

Центар за дигитализацију АНИП Венац донирао је своју стару опрему онима којима је то најпотребније.

Ансaмбл Вeнац је наставио са опремањем свог Центра за дигитализацију а стару рачунарску опрему донирао деци из социјално угрожених породица, удружењу дијабетичара и локалним јавним предузећима.

Ансамбл Венац унапређује свој рад и током свог рада не заборавља да буде друштвено одговорна установа.

Ансамбл Венац је отварањем свог Центра за дигитализацију 31.12.2020. започео процес дигитализације своје архиве и уметничког рада, који смо ове 2021. године обогатили са додатном опремом од милион динара и то рачунарском, фото и видео опремом, а поред опреме од милион динара коју смо набавили прошле године.

Укупна вредност опремања Венчевог Центра за дигитализацију вреди два милиона динара а финансирало је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Ансамбл Венац је прва културна установа на Косову и Метохији која је започела процес дигитализације.

Стару рачунарску опрему, коју смо заменили новом, одлучили смо да донирамо онима којима је најпотребнија и то деци из социјално угрожених породица у Грачаници, браћи Петровић Немањи, Михајлу и Страхињи, браћи Ђорђевић Јовици, Андрији и Михајлу, који ће убудуће лакше похађати школску наставу од куће.

Рачунар смо донирали и удружењу дијабетичара из Грачанице „Слатко Срце“ који рад удружења организују код куће, а који су у ранијем периоду боравили скоро две године у нашим канцеларијским просторијама јер нису имали своју канцеларију, и сада је опет немају иако им је веома потребна.

Такође, пет рачунара донирали смо локалним јавним предузећима, међу којима су „Водовод“ и „Јавно стамбено предузеће“.

Примопредаја рачунарске опреме – осам рачунара и скенера организована је од 01. до 03. априла 2021.