Дечији Ансамбл у Лепини, као и остали Ансамбли, обухвата две групе од првог до четвртог разреда млађа група која броји 24 чланова ( 19 девојчица и 5 дечака), од петог до осмог разреда, старија група која броји 20 чланова (4 дечака и 16 девојчица).
Као што је случај и у осталим дечијим Ансамблима и Ансамбл у Лепини указује нам на високу посвећеност најмлађих чланова Венца. Овај ансамбл осим чланова из Лепине броји чланове из различитих околних места (Скуланево, Липљан. Н.Насеље, Батусе, Суви До).
Млађа група фолклора почела је са радом релативно скоро, пре два месеца, док се старија група фолклором бави већ годину дана, заправо почели су са радом од 1.06.2014. Тренинг се обавља у сали основне школе „Вук Стефановић Караџић “ у Лепини, где затичемо повољне услове за рад, сала је осветљена и пружа доста простора за успешно обављање часа.
Асистен Срђан Рашић потврђује нам сјајан ниво заинтересованости деце. Часови фолклора одвијају се два пута недељлно у временском интервалу од једног сата. Као што је случај и осталим дечијим Ансамблима и овај дечији Ансамбл без изузетка у свој рад уврстио је широку лепезу кореографија. Иако се својим радом на очувању културе базирају претежно на играма са Косова и Метохије, дечији Ансамбл Венац у Лепини негује и игре из целе Србије.
У галерији која следи очекују вас фотографије и снимци са једног од часова фолклора,надамо се да ће вам галерија у потпуности пренети утисак о посвећености ове деце и њиховом раду на очувању културе и традиционалних вредности.